Εκπαίδευση προσωπικού από την Ομάδα του ΕΚΑΒ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2022 η εκπαίδευση του προσωπικού της Κλινικής μας στην παροχή πρώτων βοηθειών και τεχνικών ΚΑΡΠΑ από την εκπαιδευτική Ομαδα του ΕΑΒ Τρκάλων.

Η εκπαίδευση ήταν πλήρως κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη και όλο το προσωπικό εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για τις γνώσεις που μεταφέρθηκαν.

Εκτός από τη κρίσιμη για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακή δράση του  ΕΚΑΒ, βασική προτεραιότητα αποτελεί η δράση του στο τομέα της εκπαίδευσης των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων. Βάσει του νόμου 2345/12-9-1995 άρθρο 7, «Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική για την εκπαίδευση νοσηλευτών, διασωστών (πληρωμάτων ασθενοφόρων), στελεχών δημοσίων υπηρεσιών που απασχολούνται με τη διάσωση και την παροχή βοήθειας στους πολίτες και άλλων ειδικών ομάδων πληθυσμού».

Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, καθώς και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος τον Διευθυντή Ιατρό Κο Σταμνά Κωνσταντίνο και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας που συντόνισε την δράση αυτή.