Η Κλινική ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ δημιουργήθηκε με όραμα του Νευρολόγου – Ψυχιάτρου Χαράλαμπου Στοφόρου για  να παρέχει ψυχική γαλήνη (εξ ου και η ονομασία της) στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Αυτό υπηρέτησε ακούραστα και με πάθος, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας του στον χώρο της ψυχικής υγείας, με γνώμονα πάντα τον Άνθρωπο.

Στα χνάρια λοιπόν του Ιδρυτή της συνεχίζουμε, με όπλο την πολυετή εμπειρία και  την συνεχή ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στην Ψυχιατρική, και με αγάπη και υπευθυνότητα παρέχουμε στους ασθενείς μας ένα ιδανικό περιβάλλον για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής και της προσωπικότητά τους.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας προσφέρει καθημερινά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με φροντίδα και σεβασμό προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Εφαρμόζουμε αποτελεσματικές και καινοτόμες μεθόδους, μέσα σε κλίμα συνεργατικότητας και πρωτοβουλίας

Στόχος όλων είναι να παραμείνει μεταξύ των καλύτερων κλινικών ψυχικής υγείας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η κλινική μας προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας. Η νοσηλεία διεξάγεται σε φιλικούς προς τον άνθρωπο χώρους σε μια εγκατάσταση που βρίσκεται στην παρυφή της πόλης των Τρικάλων, αλλά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον έκτασης οκτώ στρεμμάτων

Ο Οίκος Γαλήνης απευθύνεται σε ενήλικες ή υπερήλικες οι οποίοι πάσχουν από ψυχική νόσο (συναισθηματικές διαταραχές, αγχώδεις διαταραχές, σχιζοφρενικές διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές συμπεριφοράς, άνοια, εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες). Στην κλινική θεραπεύονται περιστατικά που ανήκουν στις κατηγορίες των οξέων, των χρονίων, των υποτροπιαζόντων, και περιπτώσεων που χρειάζονται ανακουφιστική νοσηλεία, θεραπεία, ως μέσον σταθεροποίησης του ασθενή στην κοινωνία και την οικογένειά του.

Η θεραπευτική παρέμβαση στοχεύει σε όσο το δυνατόν συντομότερη ανακούφιση του ατόμου από τα συμπτώματα της νόσου του, στην σταθεροποίηση του ψυχισμού του, στην επανεκπαίδευσή του για την αποφυγή καταστρεπτικών συμπεριφορών και για την απόκτηση υγιούς στάσης και συμπεριφοράς, σύμφωνα πάντα με την προσωπικότητα του.

Για τον σκοπό αυτό η παρέμβαση της κλινικής είναι ολιστική (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό από άλλους φορείς). Δίδεται έμφαση στην αξιοποίηση της εμπειρίας της νοσηλείας, ώστε αυτή να γίνει αφετηρία αλλαγής στα πλαίσια της αυτογνωσίας του ατόμου με στόχο την ανακούφιση και θεραπεία του.