Απαραίτητη προϋπόθεση για τη νοσηλεία οποιουδήποτε ασθενή είναι η συγκατάθεση του ίδιου. Οι θεράποντες ιατροί καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη, χωρίς όμως να την επιβάλουν και συνεργάζονται μαζί του στις αποφάσεις για τη διάρκεια της νοσηλείας και το είδος της θεραπείας.

Σε περιπτώσεις ακούσιας νοσηλείας διενεργείται ότι προβλέπεται από το Ελληνικό κράτος.

Για να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή του ασθενούς θα πρέπει να υπάρξει πρώτα ενημέρωση του Επιστημονικού Διευθυντή της Κλινικής για την κατάσταση της υγείας του και την καταλληλότητά του για νοσηλεία. Κατόπιν συνεννόησης με την Προϊσταμένη της νοσηλευτικής της Κλινικής για την διαθεσιμότητα κλινών ο ασθενής μπορεί να εισαχθεί.

Κατά την εισαγωγή προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας (ΑΜΚΑ), τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας και το ΑΦΜ του ασθενούς. Ο ασθενής και οι συνοδοί ενημερώνονται για τον κανονισμό νοσηλείας και την πολιτική απορρήτου προσωπικών δεδομένων της κλινικής, τις οικονομικές υποχρεώσεις βάσει θέσης νοσηλείας προς την Κλινική και δίδουν γραπτή συγκατάθεση για τα ανωτέρω.

Για λόγους ασφαλείας, τα προσωπικά είδη που  επιθυμεί να έχει μαζί του ο ασθενής  (πχ ρούχα, είδη ατομικής περιποίησης κλπ), ελέγχονται και καταγράφονται από το προσωπικό της κλινικής .

Η θέση νοσηλείας συμφωνείται με τον ίδιο τον ασθενή ή τους οικείους του κατά την είσοδό του με το λογιστήριο της κλινικής. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής θέσεως νοσηλείας, αναλόγως διαθεσιμότητας, εφόσον ο νοσηλευόμενος το επιθυμεί.  

Το επισκεπτήριο πραγματοποιείται καθημερινά,  μεταξύ  11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00. Ενημέρωση από τους ιατρούς γίνεται στους συγγενείς, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

Η διατροφή του νοσηλευόμενου πραγματοποιείται  με την επίβλεψη ή /και  με τη βοήθεια των νοσηλευτών. Τα γεύματα είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς, για την αποφυγή αλλεργιών και τη ρύθμιση συνυπαρχόντων νοσημάτων, παθολογικών (πχ σακχαρώδους διαβήτη, αρτηριακής υπέρτασης, νεφρικής ανεπάρκειας κλπ) ή ψυχιατρικών (πχ νευρικής ανορεξίας, βουλιμίας).

Οι επισκέπτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μετά από έλεγχο στους νοσηλευόμενους. Απαγορεύεται ρητά η χορήγηση αλκοολούχων ποτών.

Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς ή θερμαινόμενους εξωτερικούς χώρους της κλινικής.

Σε περίπτωση που προκύψει επείγουσα ανάγκη μετακίνησης του νοσηλευόμενου στο Νοσοκομείο, ενημερώνεται άμεσα το οικείο περιβάλλον του και το προσωπικό της κλινικής  διακομίζει το περιστατικό  και παραμένει μέχρι την παραλαβή του από τους ιατρούς εκεί.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας ενός ασθενή, ιδιαιτέρως εάν πρόκειται για μακρόχρονη νοσηλεία, υπάρχει η δυνατότητα ολιγοήμερης άδειας, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό. Ευνοείται κατ’ αυτόν το τρόπο η αποφυγή ασυλοποίησης και η κοινωνική επανένταξη του ασθενούς.

Το εξιτήριο πραγματοποιείται κατόπιν συννενόησης με τους θεράποντες Ιατρούς και παραδίδεται κατά την έξοδο του ασθενούς από την κλινική.

Οι εισαγωγές και τα εξιτήρια πραγματοποιούνται από την γραμματεία της κλινικής, κατά προτίμηση εντός ωραρίου λειτουργίας της.

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Καθημερινά από τις 08.00πμ μέχρι τις 16.00μμ.