Ο χώρος που επιλέχθηκε να χτισθεί η κλινική πληρεί βασικούς κανόνες. Βρίσκεται σε οικόπεδο με ανατολικό μεσημβρινό προσανατολισμό, δεν προσβάλλεται από τους βορείους ανέμους και είναι εύκολα προσπελάσιμος. Τα σχέδια της κλινικής έγιναν σύμφωνα με τις προτάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (World Health Organization). Περιλαμβάνει τρεις αυτοτελείς μονάδες νοσηλείας ασθενών με προοπτική επέκτασης τους, κατάλληλα διατεταγμένες στο χώρο ώστε να επιτρέπεται η ομαλή κίνηση και οι περίπατοι των ασθενών. Επιπλέον, διαθέτει περιμετρικά διαφανή περίφραξη, ώστε να μην αισθάνεται ο ασθενής έγκλειστος μέσα σε τοίχους, αλλά ελεύθερος σε ένα άριστο ψυχοθεραπευτικό περιβάλλον.

 Ο χώρος γύρω από τα κτίρια καλύπτεται με χλοοτάπητα και δέντρα, σε έκταση πέρα των τριών στρεμμάτων και προσφέρει πολλαπλά σημεία ξεκούρασης, συναναστροφής και παιγνίων για τους ασθενείς. Για τους πιο δραστήριους υπάρχει μεγάλη έκταση καλλιεργήσιμου κήπου, αμπελιών και ανατροφής ζώων, τα οποία αποδίδουν τρόφιμα πρώτης ποιότητας.

Οι θάλαμοι νοσηλείας είναι ευρύχωροι, άνετοι και απόλυτα ασφαλείς. Διαθέτουν εσωτερικό μπάνιο με εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, τηλεόραση, ευρύχωρες ντουλάπες και μπαλκόνι με κάγκελα για την ασφάλεια των ασθενών.

Τα κτίρια έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με τα πλέον σύγχρονα συστήματα μόνωσης.

Το παρασκευαστήριο τροφίμων της Κλινικής επίσης πρόσφατα ανακαινισμένο και απόλυτα εξοπλισμένο για όλες τις ανάγκες των ασθενών. Από τις 07/01/2013 έχει καθιερώσει, τεκμηριώσει, εφαρμόσει και διατηρήσει ένα αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ). Συγκεκριμένα, διασφαλίζει ότι αναγνωρίζονται, αξιολογούνται και ελέγχονται όλοι οι κίνδυνοι (μικροβιολογικοί, χημικοί, αλλεργιογόνοι, φυσικοί) που ενδέχεται να εμφανιστούν σε σχέση με τα προϊόντα ζεστής και κρύας κουζίνας, ώστε τα προϊόντα του να μην προκαλούν άμεσα ή έμμεσα βλάβη στην υγεία των ασθενών. Συνάμα, φροντίζει να κοινοποιεί σε όλο το προσωπικό που άπτεται θεμάτων ασφάλειας τροφίμων, τις πληροφορίες που αφορούν στην ανάπτυξη, την εφαρμογή και την επικαιροποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Δίκλινος θάλαμος νοσηλείας
Τρίκλινος θάλαμος νοσηλείας
Θάλαμος νοσηλείας
Θάλαμος νοσηλείας
Διάδρομος πτέρυγας
WC
Τραπεζαρία
Τραπεζαρία
Εξωτερικός χώρος ανάπαυσης
Εξωτερικός χώρος ανάπαυσης